onsdag 1 december 2010

Det kunde ha blivit en härlig tisdag...

Lars kommer hem vid halv sex och jag tar hans bil och kör mot stan. Jag, Anna och Malin har bokat bord på Sibiriska soppköket klockan sex. Det är en härlig känsla att komma ut och komma hemifrån några timmar, jag har en en förmåga att klättra på väggarna när man sitter inne en hel dag.

Det är underbart att träffa sina vänner, få skratta lite, få prata vuxen några timmar och bli serverad mat. Dessvärre hade vi inte bordet så länge, men bestämde oss för att gå vidare för att ta en kaffe. Utan en tanke så har jag i godan ro mobilen i jackan och hör den inte. Malin mobil ringer och det är Lars som säger att dom är på väg till Danderyds. Svea har nästan 40 graders feber, har kräkts och han har fått instruktioner från vårdguiden om att åka in.

Jag möter dom vid Danderyd och där får vi veta att dom inte har plats utan vi är tvungna att åka vidare till Astrid Lindgrens sjukhus. Väl där så frågar personen vi möter om vi har givit Svea panodil... När vi svarar nej, får vi till svar "det är det första man gör innan man åker in" och blicken *larviga människor* "gå vidare till Närakuten och få hjälp där". Hmmm personer inom vården kan verkligen få en att känna sig illa tillmods.

Åter igen tar vi feber, kollar öron, tar sänkan, hals prov och får febernedsättande. Åter igen är det bara att vänta och hålla tummarna att Svea kan komma ut och på fötter snart!!!!


4 kommentarer:

  1. Jag vet precis hur den blicken ser ut...."förstagångs föräldrar"....
    Man blir så irriterad...sist wilma kom in och fick frågan är det ert första barn....grrr sen visade det sig att hon hade dubbelsidig öroninflammation...
    Ja hoppas att sötaste svea kryar på sig!!!!
    Kram Lisa

    SvaraRadera
  2. hoppas lilla prinsessan kryar på sig snart :-) Kram Anna

    SvaraRadera
  3. Den blicken fick vi när vi åkte in m Teo när han spydde blod. Tre gånger blev vi hemskickade. Fjärde gången tog dom oss på allvar, och det slutade ju med inopererad sond i magen etc etc.. ja du vet. Nu har dom erkänt att det inte behövt bli som det blev om vi blivit tagna på allvar första gången. Men vad hjälper det, dom skickar ju fortfarande hem folk... tragiskt.

    SvaraRadera
  4. Krya på Svea förresten ;)
    Hoppas vi kan ses snart när alla är friska. kram

    SvaraRadera