torsdag 11 augusti 2011

En våg av nya saker

Sveas nya tecken... "morgon, kaka, bil" och så tecknar hon när man sjunger "Imse vimse spindel"

När vi var på ettårs kontrollen så skulle vi få ta skölkörtelprover, och det var vi som tog upp det med läkaren. Hon sa att vi skulle göra det, så vi åkte hem i tron om att vi skulle få en remiss eller en bokad tid. Inget hände och när Lars och Svea var på 1,5 års kontrollen så tog han upp detta och hon sa bara att det var upp till oss att ta oss till labbet.... *ehhhhh* ska man veta sådant???

Sagt och gjort så tog vi oss till labbet där det då visade sig att Svea hade "konstiga" värden!!! Vi fick ta ett till prov som visade samma sak och nu har lilla trollet fått börja ta tabletter mot detta. Var riktigt jobbigt att få i henne första morgonen (löses upp i lite vatten) men sedan dess har hon varit jätte duktigt. Vi ska tillbaka den 1 september och ta nya prover för att se hur tabletterna har givit effekt.

Måndag så ska Svea börja förskolan!!!!!  Jag har försökt ringa kommunen hela sommaren men alla har varit på semester, i förrgårr fick jag äntligen tag på hon som är ansvarig på Sveas förskola. Hon kommer att få en resurs som heter Jessica, har tydligen jobbat lite med barn med DS, vilket är ungefär allt jag vet. Lars ska få göra en kartläggning av hennes kunskaper så vi kan höra med HAB om hon kan få gå en teckenkurs. Han ska också få se över förskolans material om vi kan förse dom med något.

*Puh* det ska bli skönt när vardagen är tillbaka ordentligt, Svea börjar på förskolan, Lars börjar jobba och vi kan få lite avlastning i att stimulera henne!

Ni får ursäkta bilderna är på sniskan.... men jag har försökt i sådär en kvart att få dom på rätt köl... OMÖJLIGT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar