tisdag 31 maj 2011

Träff med förskolan!

Igår hade vi den fruktade träffen med förskolan som vi inte vill  att Svea ska gå på, men har varit tvungna till att tacka ja till. Det var vi tre, sedan kom vår Specialpedagog från HAB, och vår kurator. Från kommunens sida så var det chefen för Resarö förskolor, ansvarig för att tillsätta resurspersoner och två från förskolan, bla hon som är ansvarig för Sveas avdelning.

Vi började trevande med att dra upp våra argument varför Svea ska få gå på Överbyförskola, men förgäves. Dom var benhårda på att det var fullt och att vi måste ställa oss i omplaceringskö, vilket vi redan har gjort. Sedan presenterade Anna, ansvarig för Sveas grupp, deras verksamhet och hur en dag på förskolan kan se ut. Vi gick igenom resursen som kommer att anställas och inte finns på plats idag, troligtvis från en annan förskola i Vaxholm. Därefter fick vi en rundvandring av Anna på förskolan.

Vi kom dit med en klump i halsen och såg bara den gråa trista asfalten framför huset. Vi gick därifrån, lättade och kände båda att detta kan bli bra, och mycket tack vare Anna. Vi fick också en titt på baksidan där en enorm gård bredde ut sig och när vi kom fick barnen mellis ute i det fria.

En annan positiv aspekt var att man jobbar med "ut och njut". Dom är ute hela tiden, vi lämnar ute och vi hämtar ute... men är det kallt och regnar vågrätt så går man in, för det handlar om ut och njut! Är det bra väder äter man ute, och alla barn sover ute. Positivt var också att man jobbar mycket med miljötänk och hälsa. Vi kan idag inte få en plats på Överby, vilket är trist för dom kompisar som Svea idag har kommer att gå på Överby, men nu ska vi göra detta så bra det bara går!!!!

2 kommentarer:

  1. Det kommer att gå alldeles strålande! Närmast behöver inte vara bäst!

    Bästa tipset är att om ni är trygga med förskolan och visar det för Svea kommer hon var trygg. Barn läser av föräldrars känslor mer än vad man kan tro. KRAM

    SvaraRadera
  2. Det mesta handlar väl om inställning... och ni verkar ju ha en bra sådan! Kommer säkert bli toppen min vän! Jag menar, "ut och njut", vilka underbara ledord från förskolans sida :)

    SvaraRadera