tisdag 29 juni 2010

Midsommar och semester!





Första midsommaren i nya huset och vädret var fantastiskt! Vi var sex vuxna och två barn under dagen som inleddes med sillunch med nubbe och nubbevisor såklart. Därefter var det av till Paviljongen för att delta i lite sång och dans... dessvärre så blev allt lite försenat vilket resulterade i att vi endast kom till finalen, nämligen vinstdragningen på lotteriet. Men vi såg variefall en midsommarstång =)

Sedan bar det av hemåt för lite kubbspel och grillning. Lars gjorde en fantastisk hemmagjord bearnaisesås och till det blev det majskolvar och rostas, Malin och Olof stod för efterrätten (så fråga mig inte vad det var... men det var gott).

När kvällen kröp sig på så vart det mer sex barn och två vuxna som var samlade och det bekräftades sedan när någon form av tävling utlystes runt bordet i sång-snusk! Sänggång kom någonstans runt tre tiden, och klockan fem så vaknade Svea och var hungrig. Hennes snälla pappa hade knappt lagt sig så han fick gå upp igen... det tackar jag för!

Efter midsommar så har Lars haft semester.... vi har än så länge inte kommit längre än till Sollentuna för att plocka lite gubbar, så nu har vi 8 burkar hemmagjord sylt som står och väntar på att ätas! Men det vankas en båtseglats på schemat, eventuellt en golfrunda, besök från Malmö och förhoppningsvis besök från tokstan =)



Olof vakar över köket.... och dricker lite vin

Hela gänget samlat, Lars, Malin, Olof, Peter, Kristina, Edvin och Svea i mitten.
Peter med sin son Edvin som är nästan exakt två mån äldre än Svea
Det är roligt med midsommar, speciellt när jag får ha en så jätte fin klänning

1 kommentar: