torsdag 18 februari 2010

Finna sig i beskedet

Så hade vi det där, svart på vitt, hon har down syndrom. Vad menas med att min dotter har down syndrom? Betyder det att vi har ett vård paket att ta hand om? Vad kan vi vänta oss av framtiden?

När Torbjörn gav oss beskedet så fick vi också en bok som heter "Välkommen älskade barn" där vi fick just en förklaring om vad diagnosen betyder. Det stod lite om vad vi kan förvänta oss men framförallt så fick vi läsa andra föräldrars historier. Det var otroligt skönt att läsa att det inte bara var vi som kände som vi gjorde utan samma känsla delades av många andra.

Sedan var det bara att plocka upp telefonen och ge beskedet till vår familj. Alla som tog det otroligt bra och fokuserade på att hon är barnbarn, kusin, syssling, brylling som dom kommer att älska över allt. Men framför allt så hade familjen redan sökt information på nätet och dom visste redan då ganska mycket om syndromet.

En annan stor händelse, för mig, var att mina föräldrar, skilda sedan 15 år tillbaka och inte pratat ordentligt sedan dess, har varit i kontakt. Inte bara varit i kontakt men faktiskt pratat som två vuxna personer och där även respektive kunde vara med. En lättnad för mig som så många gånger har behövt stå emellan dom. Det kanske kan komma något bra ur det här mörkret!

Några tröstande ord på vägen kom från vår barnläkare Torbjörn som sa att nu har vi en helt frisk och vanlig liten bebis som behöver mat, värme och kärlek!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar